Borsa İstanbul’un yeni güne sınırlı pozitif bir açılış yapması bekleniyor

Borsa İstanbul’un yeni güne sınırlı pozitif bir açılış yapması bekleniyor

Ahlatcı Yatırım tarafından yayımlanan sabah notlarında; ABD Başkanı Donald Trump’ın gümrük vergisi hamlesinin, Avrupa’nın İran konusundaki tutumuna bir tepki olarak değerlendirildiği ve bu durumun Avrupa sanayi görünümü üzerinde ek baskı yaratabileceği belirtildi. 

Hürmüz Boğazı’nda mahsur kalan tarafsız ülke gemilerine yardım edileceğine dair açıklamaların ardından İran’ın, bu durumu ateşkes ihlali olarak nitelendirmesinin sürecin kırılganlığını koruduğu aktarıldı.

Borsa İstanbul’un yeni güne sınırlı pozitif bir başlangıç yapmasının beklendiği, 14305 bandının destek, 14524 seviyesinin ise direnç noktası olarak takip edileceği kaydedildi. Haftanın son işlem gününde BIST 100 endeksinin yüzde 0,92 oranında değer kazandığı, kurumun günlük model portföyünün ise yüzde 0,15 pozitif getiri sunduğu ifade edildi. Günlük teknik önerilerde MGROS, TTKOM ve TURSG hisselerine yer verilirken, bugün CCOLA ve ENJSA bilançolarının beklendiği vurgulandı.

Yurt içi makroekonomik tarafta bugün açıklanacak nisan ayı enflasyon verisinin kritik olduğu bildirildi. Yüzde 3 civarında şekillenen beklentilerin, dezenflasyon sürecinin kalıcılığı açısından belirleyici olacağı paylaşıldı. 

Borsa İstanbul’da "testere piyasası" görünümünün sürdüğü, şirket bazlı ve bilanço odaklı ayrışmaların özellikle sanayi tarafında toparlanma gösteren hisselerde pozitif yansımalar yarattığı belirtildi.

Emtia tarafında Brent petrolün 100 dolar üzerindeki güçlü seyrinin küresel enflasyon riskini tetiklediği, ons altının 4500-4700 dolar, ons gümüşün ise 70-80 dolar aralığında fiyatlandığı aktarıldı. Bu hafta küresel piyasaların odağında ABD’de açıklanacak tarım dışı istihdam verisinin bulunacağı, jeopolitik risklerin merkez bankalarını "bekle-gör" yaklaşımına iterek faiz indirim beklentilerini ötelediği öngörüsüne yer verildi.

  Hibya Haber Ajansı