'Küçük Ölçekli Balıkçılığın Desteklenmesi Tebliği', Resmi ​Gazete’de yayımlandı

'Küçük Ölçekli Balıkçılığın Desteklenmesi Tebliği', Resmi ​Gazete’de yayımlandı

Vakıf Katılım

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, deniz ve içsulardaki avcılık faaliyeti yürüten küçük ölçekli balıkçılara destekleme ödemesinin gerçekleşmesi için Küçük Ölçekli Balıkçılığın Desteklemesi Tebliği 13 Ocak 2023 tarihli Resmi Gazete ’de yayımlandı.

Denizlerde avcılık yapan 12 metre altı ve içsulardaki tüm balıkçı teknelerin dahil olduğu bu desteklemede, gemi boylarına göre birim destekleme tutarları geçen yıla oranla yüzde 240 ila yüzde 314 artırıldı. Birim destekleme tutarları en düşük 3 bin 500 TL, en yüksek ise 6 bin TL olacak şekilde düzenlendi.

Ayrıca Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından “Balıkçılığa kadın eli değecek” mottosuyla balıkçı gemisi sahibi veya ortağı olan kadın balıkçılara yüzde 25 ek destek uygulaması da bu yıl ilk defa hayata geçirildi.

Bugüne kadar “küçük ölçekli balıkçılık” sektörünün desteklenmesi ve sürdürülebilirliğinin sağlanmasına yönelik çalışmalarını sürdüren Tarım ve Orman Bakanlığı, sektörün ihtiyaç duyduğu politikalar üreterek hayata geçirmeye devam edecek.

Balıkçılara yapılacak destekleme ödemeleri ile ilgili takvim ise ilerleyen günlerde Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü ile İl Tarım ve Orman Müdürlükleri tarafından web sitesi, sosyal medya ve basın yayın organları aracılığıyla sektör paydaşlarıyla paylaşılacak.

Hibya Haber Ajansı