Akşener: “Devlete cesaret yakışır

Akşener: “Devlete cesaret yakışır"

Vakıf Katılım

İYİ Parti'den konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, 2023 seçimleri öncesinde; “adalet, ciddiyet, samimiyet, merhamet, cesaret, millet, başbakan” vurgularıyla işlenen lider iletişim kampanyasının beşinci videosu, Akşener’in; ‘Devlet; tehditle, baskıyla, korkuyla yönetilmez. Çünkü hürriyet, istibdattan güçlüdür. Çünkü cesaret her zaman korkuyu yener. Çünkü ‘Devlete cesaret yakışır’ notuyla resmi sosyal medya hesaplarından paylaşıldı.

Paylaşılan videoda; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Meral Akşener’e yönelik tehditlerine ve ilgili çıkışlara ilişkin Akşener’in tepkilerine yer verildi.

Akşener’in; “Bugün olmazsa ruz-i mahşerde, Allah’ın huzurunda hep birlikte hesaplaşacağız.” sözleriyle başlayan videoda, Erdoğan’ın “Mahkemede hesaplaşacağız, hanımefendinin kaçacak deliği de yok. Onunla hemen hesaplaşacağız.” tehdidine, Akşener’in 2019 yerel seçim sürecinde gerçekleştirdiği Manisa Mitingine cezaevi çantasıyla çıktığı görüntülere ve “Bu çanta var ya bu çanta, muktedirlere karşı başını eğmeyeceğini söyleyen sayın Erdoğan bu çantayı elime vermişse, hapsettirecekse Türk milleti için can baş üzerine, canım gözüm üzerine.” sözlerine yer verildi.

Meral Akşener’in evinin basıldığı görüntülerin de yer aldığı videoda Akşener’in; “El çocuklarıyla hiç ben yiğitlik yapmadım hayatımda. Yüreği yeten kendi gelecek, kendi.” cevabı hatırlatıldı.

Esenyurt’ta İYİ Parti karavanına gerçekleştirilen saldırının üzerine Akşener’in; “Namertler buyurun, ben buradayım buyurun. Korkaklar buyurun, 2 kişiye 25 kişi saldırılmaz buyurun.” söylemi ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye Büyük Millet Meclisi kürsüsünden Akşener’e yönelik; “Gelin hanıma bir ders verdiler. Daha neler olacak, neler? Daha dur bakalım, bunlar iyi günlerin.” sözlerine karşın Akşener’in; “Sayın Erdoğan dedi ki; ‘Meral Hanım bunlar iyi günlerin.’ Yani 28 Şubat döneminde de söylemiştim, en iyi sayın Erdoğan bilir; imanla korku aynı yürekte olmaz.” söylemi ile “Elinden geleni ardına koymazsan namertsin, senden toz zerresi kadar korkarsam namerdim. Ben bunları daha evvel yaşadım. Belinde silah olanlar, elinde tankı tüfeği olanlar geri bastıramadı, korkutamadı da o gün onlardan korkanlar mı beni korkutacak?“ sözleri hatırlatıldı.

Videonun sonunda ise Meral Akşener’in Meclis kürsüsünden söylediği şu sözlere yer verildi:

“Ölsem de, öldürülsem de, tehdit edilsem de, tek kişi kalsam da bu mücadeleden dönersem namussuzum, şerefsizim. Allah’ım sana and olsun, şart olsun ki dönersem, dönersem namerdim!”

Önümüzdeki günlerde de kampanyanın diğer değer setleriyle ilgili video paylaşımları, yine İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in resmi sosyal medya hesapları üzerinden yapılacak.”

Hibya Haber Ajansı