Bakan Kasapoğlu, yurt müdürleriyle görüştü

Bakan Kasapoğlu, yurt müdürleriyle görüştü

Vakıf Katılım

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu, koronavirüs salgına ilişkin alınan tedbirler ve gelecek dönemde yapılacak çalışmaları değerlendirmek üzere karantina yurtlarının müdürleriyle video konferans yöntemiyle toplantı yaptı.

Bakan Kasapoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bu zor süreçte öğrenci yurtlarının sadece gençlerin değil, bütün milletin yuvası olduğunu bildirdi.

Salgınla mücadele sürecinde Türkiye'nin en etkili tedbirleri ivedilikle hayata geçirdiğini ve nitelikli bir mücadele ortaya koyduğuna işaret eden Kasapoğlu, şunları kaydetti:

''Biz bu zaman diliminde sadece bina ve yatak tahsis etmedik, dünyanın en büyük otel zincirlerini aratmayan bir hizmeti de misafirlerimize sunduk. Yurtdışından gelen vatandaşlarımızın 14 günlük sosyal izolasyon süreci için öğrenci yurtlarımız, devletimizin elindeki en etkili imkanlardan biri haline geldi. Bu süreçte, şu ana kadar 62 bin 166 vatandaşımızı yurtlarımızda misafir ettik. Halen 76 ilde bulunan 169 bakanlık yurdumuzda toplam 28 bin 916 vatandaşımızı misafir etmeye devam ediyoruz. 56 ilde 112 yurdumuzda, salgina yönelik tedbir kapsamında evlerine gitmemeyi tercih eden toplam 7 bin 137 sağlık personelimizi misafir ediyoruz. Biz insan hayatını, insanı yaşatmayı değerlerin en yücesi olarak gören bir ecdadın torunlarıyız. Biz, başka ülkeler gibi yaşlılarını, dezavantajlı vatandaşlarını, ihtiyaç sahiplerini göz ardı eden bir ülke olmadık. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye olarak bütün dünyaya sosyal devlet nasıl olunurun dersini verdik.''


Hibya Haber Ajansı