HRÜ’nün uluslararası projesi Avrupa Birliği tarafından kabul edildi 

HRÜ’nün uluslararası projesi Avrupa Birliği tarafından kabul edildi 

Vakıf Katılım

ŞANLIURFA - 25.01.2023 - HİBYA - GIFTLED projesi, üstün yetenekli öğrencilerin eğitimi alanında Avrupa Birliği Erasmus Komisyonu tarafından yüksek bir puanla 12. sırada yer alarak büyük ölçekli proje kategorisinde kabul edildi.

GIFTLED projesi, genel olarak üstün yetenekli öğrencilerin STEAM eğitimine kendi potansiyel ve becerileri dahilinde yüksek motivasyonla katılmalarını sağlayacak. Bu çerçevede üstün yetenekli öğrenciler kendi yaratıcılık, tasarım ve problem çözme becerilerini destekleyecek ürünler geliştirecek.

GIFTLED projesi, üstün yetenekli öğrencilerin eğitiminde yenilikçi ve dijital eğitim uygulamalarının yanısıra yenilikçi pedagojik yöntemlerin kullanılmasını hedefliyor. Proje, yenilikçi dijital uygulamalar, arttırılmış gerçeklik (AugmentedReality) uygulamalarını içeriyor. Proje kapsamında katılımcı ülkeler üstün yetenekli öğrencilerin eğitimi için uzmanlık ve bilgi birikimlerini paylaşacak ve ortak uygulamalar yapacaklar.

GIFTLED Projesinin çıktıları; üstün yetenekli öğrencilerin eğitimine sağlanacak olan yenilikçi uygulamalar, pedagojik yaklaşım ve kaynaklar başta ülkemiz olmak üzere diğer Avrupa ülkeleri okullarında uygulamaya geçecek şeklinde planlandı. Proje çıktılarıyla yetenek kayıplarının önüne geçilerek üstün yetenekli öğrencilerin topluma katılım seviyesi yükseltilecek. Ayrıca üstün yetenekli öğrencilerin eğitiminin dijitalleşmesine katkı sağlanacak.

2023 yılı Ocak ayında başlayan GIFTLED Projesi, 24 ay sürecek ve proje süresince üstün yetenekli öğrencilerin eğitim aldığı kurumlar ile koordinasyon içerisinde çalışılacak.

 

Hibya Haber Ajansı