Uluslararası Piyasalar

Uluslararası Piyasalar

Vakıf Katılım

• Merkez Bankası toplantılarının odak noktasında olduğu bir haftaya girdik, Çarşamba günü FED faiz kararı ve Perşembe günü Avrupa Merkez Bankası faiz kararı bu haftanın takip edilecek en önemli gelişmeleri. Piyasalar FED’den yeni bir adım beklemezken ECB’nin bir kez daha adım atmaktan kaçınması piyasaları tedirgin edecektir.

• Japonya Merkez Bankası 80 trilyon Yen olan devlet tahvil alım tutarını sınırsıza çekerken ihtiyaç kadar alınacağını, şirket tahvil alım tutarını da 20 trilyon Yen’e çıkartılması piyasalara moral verdi. G10 para birimlerinin tamamı dolara karşı değer kazanırken USDJPY paritesi de 107 seviyesine kadar gerilemiş durumda. 107 seviyesinin kırılması durumunda 106.60 seviyesi takip edilecek ilk destek noktası olarak öne çıkıyor.

• Korona virüs salgınında hem yeni vaka hem de ölüm sayılarında azalma başlarken İtalya 4 Mayıstan itibaren kısıtlamaların kademeli olarak azaltılacağını açıklaması salgınla mücadelede başarıya ulaşıldığına dair umutları artırıyor. EURUSD paritesi yaklaşık %0.30 primle 1.0855 seviyelerinden işlem görürken 1.0860 ve 1.0895 seviyeleri takip edilecek direnç noktaları olarak öne çıkmakta.

• Piyasalardaki iyimser hava altın tarafında da satış baskısını getiriyor ve değerli metal yaklaşık $10 kayıpla $1715 seviyelerinden işlem görmekte. 14 günlük RSI indikatörü aşırı alım bölgesine hala çok yakın ancak $1700 seviyesinin kırılması durumunda $1680 seviyesine kadar önemli bir destek yok.

Kaynak: İş Yatırım
Hibya Haber Ajansı