Fx piyasalar

Fx piyasalar

Vakıf Katılım

USD/TRY: Dün SVB'nin mevduat ve kredilerinin satılmasının ardından piyasalarda bankacılık sektörüne ilişkin endişeler azalırken, bazı ekonomistlerin ekonomide resesyon ihtimalinin artmasıyla ilgili beklentileriyle piyasalarda karışık bir görünüm vardı.  Ek olarak, Amerikan tahvilleri yeniden yükselişe geçti. 2 yıllıklarda %4,0, 10 yıllıklarda %3,5 test edildi. Bugün ABD'de konut piyasası verilerinden, ocak ayı S&P/Case-Shiller 20 Kent Konut Fiyat Endeksi ve mart ayına ilişkin Conference Board tüketici güveni endeksi verileri takip edilecek. Ayrıca Fed'in Denetimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Barr, Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC) Başkanı ve ABD Hazine Bakanlığı Müsteşarı'nın ABD Senatosu Bankacılık Komitesi'nde banka iflasları konusundaki açıklamaları izlenecek. Yurt içinde ise veri gündemi sakin. Fiyatlamalar tarafına bakıldığında ise Dolar/TL 19,0 seviyesinin hafif üzerindeki hareketini sürdürüyor. Ancak, yükseliş eğilimi sınırlı kalmaya devam ediyor. Kurda bu eğilimin sürebileceğini düşünüyoruz, 19,03 - 19,15 hareket alanı olarak takip edilebilir.


EUR/USD: Son dönemde bankacılık sektöründe yaşanan gelişmelerin belirsizliği artırmasıyla ABD ekonomisinin birkaç ay içinde resesyona girebileceği beklentileri artarken Fed'in faiz artırımlarının sonuna gelmiş olabileceğini ve bu yıl "birkaç kez" faiz indirebileceği konuşuluyor. Ancak Fed toplantılarına bağlı olarak mayıs ayında çeyrek baz puanlık bir faiz artışı gerçekleştirmesi, faiz artırmamasına göre daha yüksek bir ihtimal olarak fiyatlanıyor. Dün ABD'de Silicon Valley Bank'ın büyük kısmının First Citizens Bank tarafından satın alınmasının açıklanması ardından, yatırımcıların bankacılık sektörüne ilişkin endişeleri hafifledi. Risk iştahı pozitif seyrederken dolar endeksi %0,3 düşüşle 102,9 seviyesinden günü tamamladı. Ek olarak, Amerikan tahvilleri yeniden yükselişe geçti 10 yıllıklarda %3,5 test edildi. Bugün Fed'in Denetimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Barr, Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC) Başkanı ve ABD Hazine Bakanlığı Müsteşarı'nın ABD Senatosu Bankacılık Komitesi'nde banka iflasları konusundaki açıklamaları izlenecek. Öte yandan, Avrupa'da ise ECB Başkanı Lagarde'ın konuşması öne çıkıyor. Gelişmelere bağlı olarak paritede 1,0865 direnç ve 1,0755 destek seviyeleri arasında bant hareketi görülebilir. 


XAU/USD: Dün 1.944 - 1.982 seviyeleri arasında hareket eden Ons Altın günü %1,1 oranında geri çekilerek 1.957 seviyesinden tamamladı. ABD piyasalarında First Citizen Bank'ın, SVB'nin mevduat ve kredilerini FDIC'den satın alması haberinin pozitif etkisi ve tahvil faizlerindeki yükselişle birlikte değerli madende geri çekilme gözlendi. Teknik seviyelere bakıldığında ise 1.935 yakın destek olarak izlenebilir. Yükseliş durumunda ise 1.990 seviyesinin üzerinde kalındığı takdirde 2.010 yakın tarihi zirvesi hedefte kalabilir.

Kaynak Ziraat Yatırım
Hibya Haber Ajansı