Şirket haberleri

Şirket haberleri

Vakıf Katılım

AHGAZ – Fiyat istikrarı sürecinin sona erdiği, şirket pay fiyatının halka arz fiyatının altına düşmemesi nedeniyle fiyat istikrarının uygulanmadığı açıklandı.

ASUZU – Şirket ile Auto Sueco arasında distribütörlük anlaşması imzalandığı açıklandı.

BJKAS & EYGYO – VBTS kapsamında şirket paylarına 23 Şubat’a kadar açığa satış ve kredili işlem yasağı getirildi.

BVSAN – Şirket paylarının halka arzı kapsamında talepler 26 – 30 Ocak aralığında toplanacak.

ESEN – Şirket ile Mefa Endüstri arasında Çatı GES için 2,2 milyon dolarlık sözleşme imzalanması sonrasında Çatı GES’in tamamlandığı ve TEDAŞ kabulünün yapıldığı açıklandı.

FLAP – VBTS kapsamında şirket paylarına 23 Şubat’a kadar brüt takas tedbiri getirilirken, açığa satış ve kredili işlem yasağı da 23 Şubat’a kadar uzatıldı.

GLCVY – Denizbank’ın gerçekleştirdiği tahsili gecikmiş alacak satışında 96,2 milyon TL sahip bir portföyün ihalesinin kazanılması sonrasında devir işlemlerinin tamamlandığı açıklandı.

· GOODY – Şirket, hakim ortağı olan Goodyear S.A. ile kredi anlaşmasının vadesini uzatırken, yeni kredi kullanacak.

 

HLGYO – Şirket portföyünde bulunan varlıklar için 2023’te Marka Gayrimenkul ve Yetkin Gayrimenkul’den değerleme hizmeti alınacağı açıklandı.

ISSEN – Hindistan’daki şirket iştiraki Isbir Mewar Private’nin mevcut fabrikasından Hindistan içerisinde %100 kapasite artırımına uygun daha büyük bir fabrikaya taşınması için kiralık veya satılık fabrika binası için araştırma çalışmaları yapılmaya başlandığı açıklandı.

KONKA – Dekor Kâğıt Yatırımı, Enerji ve Buhar Üretim Tesisi Entegre projesi kapsamında ÇED sürecinin başladığı açıklandı.

KAPLM – İzmir’deki 12 taşınmaz ve taşınmaza ait tapu kayıtları üzerine Anadolubank lehine daha önceden kurulan 6 milyon TL ipotek bedeline 265 milyon TL milyon TL ek ipotek tesis edildiği açıklandı.

KLGYO – Şirket portföyünde bulunan varlıklar için 2023’te Epos Gayrimenkul ve Reel Gayrimenkul’den değerleme hizmeti alınacağı açıklandı.

MACKO – Şirket paylarının halk arzı kapsamında tahsisat tutarının 31,5 katı talep geldiği açıklandı.

MERKO – Şirketin hakim ortağı FRIGO’nun şirkete ait paylardan 50.000.000 adet FRIGO paylarının A grubu imtiyazlı paylara dönüştürme işlemlerinin başlatılmasına, pay başına 6,30 TL’lik ayrılma haklarının karşılanmasına karşılık 50 milyon TL kaynak ayrılmasına karar verildiği açıklandı.

OZGYO – Şirket portföyünde bulunan varlıkların değerlemesi için 2023 yılında Emsal Gayrimenkul’un değerleme şirketi olarak seçildiği açıklandı.

QNBFB – 93 gün vadeli 11,4 milyon sterlin tutarında borçlanma aracı ihraç edildi.

RYGYO – Aktif toplamının %2'sini geçmeyen gayrimenkul alım işleminin 131,4 milyon TL olduğu açıklandı.

THYAO – Şirketin Hava – İş Sendikası arasında iki yıllık Dönem Toplu İş Sözleşmesi'nin ücretler ve sosyal haklarına ilişkin maddelerinde yapılacak iyileştirici düzenlemelerde mutabakata varıldığı açıklandı.

ULAS – Esas sözleşmede Şirketin unvanı ve amaç ve konusu maddelerin tadili kapsamında ayrılma hakkı kullanım fiyatının 4,04 olarak revize edildiği açıklandı.

VBTYZ – Vizyon Teknik’in %50’lik paylarının 5,5 milyon TL’ye satın alınması kapsamında sözleşme imzalandığı açıklandı.

YKBNK – 371 gün vadeli 21,8 milyon sterlin tutarında borçlanma aracı ihraç edildi.

ZOREN – Şirketin bağlı ortaklığı Zorlu Jeotermal Enerji’nin Manisa’da kurmayı planladığı Alkan-2 JES projesi için EPDK’ya 10 MWm/10 MWe kurulu gücünde önlisans başvurusunda bulunduğu açıklandı.

Kaynak İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı