Potanın yıldızları Prematüre bebekler için bir araya gelecek

Potanın yıldızları Prematüre bebekler için bir araya gelecek

Vakıf Katılım

Türkiye’de her yıl 150 bin bebek prematüre doğuyor. Ancak ne yazık ki yüzde 50'ye yakını yaşama tutunabiliyor. Oysa özel eğitimli sağlık personeli ve yaygın yeni doğan yoğun bakım üniteleriyle bu oran yüzde 90'lara çıkabiliyor. Bu duruma dikkat çekmek isteyen Nicu Academy, 17 Kasım Dünya Prematüre Günü’nde birbirinden önemli isimleri bir araya getiriyor. Başta devlet erkânı olmak üzere sanat ve cemiyet hayatından önemli isimlerin destek verdiği etkinliğe Galatasaray Doğa Sigorta Kaptanı Göksenin Köksal ve kendisi de prematüre bebek olarak dünyaya gelen Genç Yıldız Ege Arar da katılımlarıyla destek verecek.

Minik mucizelerin hayata tutunması için büyük mücadele veren yeni doğan yoğun bakım ünitesi çalışanlarının onurlandırılacağı 17 Kasım Dünya Prematüre Günü NICU Academy Ödül Töreni’nde ‘Yılın Savaşçı Bebekleri, Yılın Yenidoğan Yoğun Bakım Kliniği, Yenidoğan Yoğun Bakım Sorumlu Doktor ve Hemşiresi Onur Ödülü, gibi alanlarda ödüller verilecek. 17 Kasım Pazar günü saat 19:00’da Cemal Reşit Rey Salonu’nda başlayacak ödül törenine, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu katılım gösterecek. Ayrıca Sağlık Bakanı Yardımcısı Sayın Dr. Şuayip Birinci’nin de etkinliğe teşrif etmesi bekleniyor.

NICU Academy Hakkında;

NICU Academy, yeni doğan yoğun bakım ünitesi konusunda uluslararası alanda edindiği bilgi ve deneyimleri, nitelikli hizmet içeriği ile birleştirerek yeni mezun hemşirelerin ve hemşire adaylarının yeni doğan yoğun bakım alanında uzmanlaşmasını teşvik etmek ve prematüre ailelerinin her zaman yanında olmak için Op. Dr. Meriç Çağır AĞIR ve Ali Siyahoğlu liderliğinde kurulmuştur.

Neonatoloji alanında Türkiye’nin ilk uzmanlarından olan 41 yıllık Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı ve 2002 yılından itibaren de Neonatoloji uzmanları yetiştiren Prof. Dr. Asiye Nuhoğlu’nun danışmanlığında faaliyetlerini sürdüren NICU Academy, neonatoloji eğitimlerinin yanı sıra yoğun bakım ünitelerinin gelişimi için yapılan araştırmalara da destek veriyor.

Hibya Haber Ajansı