Erasmus+

Erasmus+ "Educate Youth Projesi" kapsamında eğitim alan öğretmenler Romanya’dan döndü

Vakıf Katılım

HATAY – 23.10.2022 – HİBYA - Belen Kaymakamlığı’nın Türkiye, Romanya ve İtalya ortaklığıyla yürüttüğü Erasmus+ “Educate Youth – Non formal Bridges to Formal Education” projesinin ulus ötesi toplantısı ve eğitim faaliyeti Romanya’nın Sinaia şehrinde yapıldı.

Proje kapsamında İngilizce öğretmenleri, gençleri daha çağdaş yöntemleri kullanarak eğitmeyi ve dijital araçların eğitimde kullanımını yaygınlaştırmayı hedefleyen eğitimler aldı.

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Türkiye’den Belen Kaymakamlığı, Romanya’dan ATDD (Asociatia Tineret Pentru Dezvoltare Durabila) Derneği’nin ev sahipliğini yaptığı, Liceul Constantin Brancoveanu Lisesi ve İtalya’dan Beyond Borders sivil toplum kuruluşlarının iş birliğinde 3 farklı ülkeden toplamda 20 gençlik çalışanının katılımı ile başlayan projede öğretmenler proje kapsamında Web 2.0 araçlarının kullanımını deneyimledi. Bunun yanı sıra öğretmenler proje süreci boyunca eğitici ve mesleki-kişisel gelişimi arttıran faaliyetlerden de faydalandı.

Belen Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz, “Erasmus+ Educate Youth – Non formal Bridges to Formal Education projesi kapsamında İngilizce öğretmenleri aldıkları eğitimler sayesinde sürekli gelişen ve değişen dünyaya ayak uydurmayı hedeflemiş ve günümüz gençlerinin ihtiyaç duyduğu eğitim anlayışının yerine getirilmesini destekleme amaçlı projelerimize katılmışlardır. Çağımızın ihtiyacı olarak dijital teknolojiye dayalı yenilikçi öğrenme yöntemlerini geliştirme amaçlı verimli geçen bir proje olmuştur. Başta Proje Koordinatörü Yeliz Sevim olmak üzere, ev sahibi kuruma, katılım sağlayan öğretmenlerimize ve proje ekibine teşekkür ediyorum.” dedi.

Hibya Haber Ajansı