İzmir Meslek Fabrikası’nın protez tırnak ve tırnak sanatı kursu ilgi görüyor

İzmir Meslek Fabrikası’nın protez tırnak ve tırnak sanatı kursu ilgi görüyor

Vakıf Katılım

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası'nın yeni açtığı protez tırnak ve tırnak sanatı (nail art) kursu yoğun ilgi gördü. Son yılların gözde iş kolları arasındaki bu mesleklerin kurslarından ücretsiz faydalanan kursiyerler haftanın üç günü protez tırnak, iki günü ise tırnak sanatının ayrıntılarını işin ustalarından öğreniyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı kursla yeteneklerini kazanca çevirmek isteyen kursiyerler Meslek Fabrikası Yenişehir Kurs Merkezi’nde eğitimden faydalanabiliyor.


İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası Eğitmeni Büşra Güngör, “İlk kez İzmir’de ücretsiz bir şekilde protez tırnak ve nail art kursunu Meslek Fabrikası Şube Müdürlüğü veriyor. Öğrencilerimiz tüm malzemeleri de burada temin ediyor. Son yıllarda bu sektör Türkiye'de ve İzmir’de çok gelişti. Farklı iş kollarıyla ara eleman ihtiyacına cevap vermek istedik. Çok talep alıyoruz. Kursiyerlerimiz mezun olduklarında altın bileziklerini takmış oluyor” dedi.

Kursiyer Figen Saher, “Geçtiğimiz yaz protez tırnak kursuna gitmeye karar verdim. Fiyatlarını araştırdım. Pahalı bir kurstu ancak bu kursa gitmeliydim çok büyük bir sektör haline gelmişti. Daha sonrasında belediyenin web sitesinden kurslara bakarken bu kursun var olduğunu gördüm ve kayıt oldum. Hem ücretsiz hem de evime yakın. Yazları Fethiye’de yaşıyorum ve Fethiye'de yer açmayı düşünüyorum” şekline konuştu.

Hibya Haber Ajansı