Karsan'ın %50 bedelli sermaye artırımında rüçhan hakları 14-28 Kasım arası kullanılacak

Karsan'ın %50 bedelli sermaye artırımında rüçhan hakları 14-28 Kasım arası kullanılacak

Vakıf Katılım

Karsan'ın yüzde 50 bedelli sermaye artırımında rüçhan hakları 1 TL nominal bedelle kullandırılacak.

Karsan'ın Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamaya göre, ortaklar rüçhan haklarını 14-28 Kasım tarihleri arasında kullanabilecekler.

KAP'ta yer alan açıklamanın detayları şöyleydi:

Şirketimizin 600.000.000 TL olan çıkarılmış sermayesinin 900.000.000 TL'ye artırılması nedeniyle ihraç edilecek 300.000.000 TL nominal değerli payların halka arzına ilişkin hazırlanan izahname Sermaye Piyasası Kurulu'nun 07.11.2019 tarih ve 64/1422 sayılı toplantısında onaylanmıştır. Pay sahiplerimizin yeni pay alma hakları kısıtlanmamış olup, ellerindeki payların %50'si oranında yeni pay alma hakkı bulunmaktadır.

Yeni pay alma hakları; 1,00 TL nominal değerli 1 lot (100 adet) pay için 1,00 TL üzerinden kullandırılacaktır. Yeni pay alma hakları, izahnamede belirtilen esaslara uygun olarak 14.11.2019 ile 28.11.2019 tarihleri arasında 15 gün süreyle kullandırılacaktır. Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. Anadolu Yakası Kurumsal Bankacılık Merkezi Şubesi nezdinde açılan TR58 0006 7010 0000 0058 0814 90 numaralı özel hesapta toplanacaktır.
Yeni pay alma haklarının kullanımından sonra kalan A Grubu paylarda borsada satış yöntemi kullanılmayacak olup, SPK (II-5.2.) Sermaye Piyasası Araçlarının Satışı Tebliği'nin 17. Maddesinin 2. Fıkrası hükümleri uygulanacaktır. Bu kapsamda, yeni pay alma haklarının kullandırılmasından sonra kalan A Grubu paylar nominal değerden aşağı olmamak üzere en az, Şirket'in borsada işlem gören B Grubu paylarının yeni pay alma haklarının kullandırılmasından sonra kalan kısmının borsada halka arz süresinin son iki işlem gününde (halka arz süresi iki iş günü olarak belirlenmiştir) borsa birincil piyasasında oluşan günlük ağırlıklı ortalama fiyatlarının ağırlıklı ortalaması üzerinden başvuru önceliğine göre Şirket Merkezi'nde satışa sunulacaktır.
Borsada halka arz için birincil piyasa açılmamışsa veya bu piyasada işlem olmamışsa, SPK (II-5.2.) Sermaye Piyasası Araçlarının Satışı Tebliği'nin 17. Maddesinin 2. Fıkrası hükümleri uyarınca yeni pay alma haklarının kullandırılmasından sonra kalan A Grubu payların en az yeni pay alma kullanım süresinin son gününde ikincil piyasada oluşan günlük ağırlıklı ortalama fiyat üzerinden satılması zorunlu olup, yeni pay alma kullanım süresinin son gününde ikincil piyasada işlem olmamışsa, satış işlemi ikincil piyasadaki son işlem gününde oluşan günlük ağırlıklı ortalama fiyat üzerinden gerçekleştirilecektir.
Talep sırasında paylar için ödenen tutar ile fiyatın halka arz süresi sonrasında belirlenen yönteme göre yeniden hesaplanması sonucunda fark oluşması durumunda oluşan fark kadar iade/tahsil işlemi yapılacaktır. Halka arz sonrası satılamayan paylar iptal edilecektir.
Sermaye artırımına ilişkin izahnameye Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) internet sitesinden (www.kap.gov.tr), Şirket'imizin kurumsal internet sitesinden (www.karsan.com.tr) ve Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler A.Ş.'nin internet sitesinden (www.ykyatirim.com.tr) ulaşılabilir.
Hibya Haber Ajansı