Dünyada 20 milyon yeni enerjili araç satıldı

Dünyada 20 milyon yeni enerjili araç satıldı

Vakıf Katılım

2022 Dünya Yeni Eneriji Araçlar Konferansı, Beijing ve Hainan’da çevrim içi ve çevrim dışı olarak düzenleniyor.

14 ülke ve bölgeden bin 500’den fazla temsilcinin katıldığı konferans kapsamında, sergilerin yanı sıra 20’dan fazla forum ve etkinlik düzenlenecek.

Konferansta verilen bilgiye göre, şu ana kadar dünya çapında yeni enerjili 20 milyon araç satıldı. 2022 yılının ilk yarısında dünyadaki yeni enerjili araç satış hacminin önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 66,38 artarak 4 milyon 220 bin adede ulaştığı kaydedildi.

Çin’de bu yılki yeni enerjili araçların satış hacminin ise dünya toplamının yüzde 60’ını oluşturarak, 2 milyon 600 bin adeti bulduğu, pazar penetrasyon oranının yüzde 21,6'yı, toplam yeni enerjili araç sayısının da 11 milyon adedi aştığı öğrenildi.

2030 yılına kadar yeni enerjili araçların toplam piyasa değerinin 470 milyar dolara yaklaşması bekleniyor

  Sergide gösterilen uzay kapsülü şeklindeki akıllı araç

Diğer yandan, yeni şarj teknolojisi de konferanstaki odak konularından biri hâline geldi. Gelecekte, batarya değiştirme ve şarj modlarının birbirini tamamlayarak tüketicilerin ihtiyaçlarını karşılayacağı ifade edildi.

Şarj entegre yönetim terminali, şarj istasyonlarını, fotovoltaik ekipmanı ve enerji depolama ekipmanını birlikte yöneterek, sistem verimliliğini artırıyor.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı