DEVA Partili Şahin: “Vatandaşlarımızın onurunu size çiğnetmeyeceğiz”

DEVA Partili Şahin: “Vatandaşlarımızın onurunu size çiğnetmeyeceğiz”

Vakıf Katılım

DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın açıklamalarına yönelik iddialarda bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık’a yanıt verdi.

Şahin, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Sayın Bakan kurumunun ne yaptığını ve bizim açıkladığımız eylem planımızda yer alan çözümlerimizi tam olarak bilmiyor olabilir, kendisini aydınlatayım: Siz, sosyal yardım almak için size başvuranların bunu hak edip etmediğini tespit etmek için evlere gidiyorsunuz. Vatandaşı muhtaç hale getirdiğiniz yetmedi, kapı kapı süründürüyorsunuz, bir de evine gidip doğru söyleyip söylemediğini tüm mahalleye duyurarak kontrol ediyorsunuz. Vatandaşlarımızın onurunu size çiğnetmeyeceğiz.

Görevlendireceğimiz sosyal hizmet uzmanları aracılığıyla ihtiyaç sahibi vatandaşları tespit edeceğiz. Devlet kapısında süründürmeyeceğiz. Ailelerin refahını yakından takip edecek, karşılaşılabilecek sosyoekonomik problemlere; hızlı ve etkili müdahale edeceğiz. Bu sayede insan onuruna yaraşır şekilde ve yeterli düzeyde hane bazlı asgari gelir desteği uygulamasını hayata geçirmiş olacağız.

Siz, gelir ve servet dağılımdaki adaletsizliklerle ülkemizdeki yoksul sayısını arttırdınız, sosyal yardıma muhtaç kesimlerin büyümesine sebep oldunuz. Biz, sosyal yardım alan yurttaşlarımızın yoksulluk sarmalından kurtulabilmeleri için ‘özel istihdam programı’ uygulayacağız.

Siz yardımlarla vatandaşı kendinize bağlayarak oy toplamaya çalışıyorsunuz. Bizim ise asıl hedefimiz; özel istihdam programını uygulamaya koyarak sosyal yardım alan yurttaşlarımızın yoksulluk sarmalından kurtulabilmelerini sağlamaktır. Bu arada, mavi yelekliler projemizi de beğenip ‘kırmızı yelekliler’ uyarlaması yapmanıza da şaşırmadık. Kopya çekilmesinden memnunuz.”

Hibya Haber Ajansı