Kıymetliler toparlanma çabasında

Kıymetliler toparlanma çabasında

Vakıf Katılım

Dünkü seansta 1700 dolar/onsun altına indiği bir günde toparlanma yönünde arzusunu göstererek, 1700 dolar/onsun üzerinde kapanış yaptığı bir seansı yaşadı. 1701 dolar/ons seviyesinden güne başlayan sarı maden, gün içinde 1691 dolar/ons seviyesine kadar geri çekilerek son bir haftanın en düşük seviyesini kaydetti. Ancak tepki alımlarıyla birlikte toparlanma yönünde hareket eden sarı maden, dünkü seansı 1718 dolar/onstan tamamlayarak yüzde 1 kazancı hanesine yazdı.

 

Gümüş de toparlanma yönünde hareket ederken, 18 dolar/onsun üzerinde kalma çabasını dünkü seansta da sürdürdü. 18,00 dolar/onstan seansa başlayan beyaz maden, 18,46 dolar/onstan kapanış yaparak yüzde 2,5 kazanç elde etti.

 

Platin dünkü seansı da artıda kapatmayı başarırken üst üste dördüncü seansı da artıda kapatmış oldu. 856 dolar/onstan seansa başlayan platin, 871 dolar/onstan günü tamamlayarak yüzde 1,7 kazançla seansı kapatmış oldu.

 

Paladyum da diğer kıymetli madenlerle uyumlu şekilde yeşilde bir günü geride bırakırken, 2000 dolar/ons psikolojik desteğinin üzerinde tutunmuş oldu. 2008 dolar/onstan seansa başlayan paladyum, 2044 dolar/ons seviyesinden günü tamamlayarak yüzde 1,8 kazancı hanesine yazdı.

 

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası’nda sert düşen altın fiyatı sonrasında işlemler dünya fiyatlarının üzerinde 20 dolar/onsla gerçekleşirken, işlem hacmi açısından ortalama bir gün geride kaldı. Toplamda 3.082 kg altın işlemiyle seans tamamlandı.

Kaynak TROY
Hibya Haber Ajansı