Matbaalar “Yeşil” Basacak

Matbaalar “Yeşil” Basacak

Vakıf Katılım

Dünya’da ve ABD’de salgının yayılma paniği ile piyasalar ciddi dalgalanma yaşamaya devam ediyor. Dün BIST 100 Endeksi % 7.3 düşerek 93640 seviyesine kadar gerilerken ABD’de Dow Jones % 10.0, S&P 500 ve Nasdaq % 9.5 düştü. Paraya sıkışan fonların satışları ile altın ve coinler de düştü. FED, para ihtiyacını gidermek için tarihinin en büyük parasal genişleme hamlesini yaptı. 4 trilyon dolarlık büyüklüğe sahip FED, iki günde 1.5 trilyon dolar ve sonrasında da 13 Nisan’a kadar talep olursa yaklaşık 4 trilyon dolar sunacak. İnanılmaz para, ama inanmak gerek! Matbaalar “yeşil” basacak!

BIST100 Endeksi 22 Ocak’taki zirvesinden 50 günde % 25 gerileyerek AYI piyasasına girdi. Banka Endeksi ise aynı tarihte zirvesini gördükten sonra % 31 geriledi. Dünkü düşüşün ardından BIST; akşam yeni bir düzenleme ile ikinci bir tebliğe kadar “tüm hisseler için fiyat marjını % 10’a, devre kesiciyi % 5’e indirirken devre kesici sonrası emir toplamayı yarım saate çıkardı.”

Yurtdışından etkilenen ilk vakanın ardından onun bir yakınında da virüsün tespit edildiğini Sağlık Bakanı açıkladı. Türkiye, dün bu konuda ciddi önlemler aldı.

-İlk ve orta öğretim bu akşamdan itibaren tatile çıkacak. Sonraki hafta ise eğitimi uzaktan internetten ve televizyondan yapacak. Yükseköğretim de ise eğitim 3 hafta tatile çıkıyor.

-Spor müsabakaları nisan sonuna kadar seyircisiz oynanması kararı alındı.

-Kamu görevlilerinin yurt dışı ziyaretlerini zorunlu haller dışında yasaklayan Cumhurbaşkanlığı genelgesi hazırlandı. Bu sabah Resmi gazetede yayınlandı.

-Yurt dışından Türkiye'ye gelen vatandaşlarımızın da mutlaka kontrollerini yaptırarak kendilerini 14 gün tecrit etmeleri tavsiye edildi.

-Kültür ve Turizm Bakanlığı, sanatsal etkinliklerini Nisan ayının sonuna kadar ertelediğini duyurdu.

-İstanbul BB, Mart sonuna kadar; şehir tiyatroları oyunlarını, İSMEK kurslarını iptal ederken Kültür A.Ş'ye bağlı müzeler de kapalı olacak.

-Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, koronavirüs salgını sonrası fırsatçılık yaparak fiyatları arttıran firmalarla ilgili 81 ilde eş zamanlı denetimlere başlandığını

Kaynak:Alnus Yatırım
Hibya Haber Ajansı