Evde kalmak tüketicilerin mobilya satın alma alışkanlıklarını değiştirdi

Evde kalmak tüketicilerin mobilya satın alma alışkanlıklarını değiştirdi

Vakıf Katılım

Ev hobilerine göre mobilyalar üretilecek

Korona virüs nedeniyle vakitlerinin çoğunu evde geçirmek zorunda kalan tüketicilerinin beklentilerine kulak veren Weltew Home, şimdilerde pandemi süreci sonrasında hayata geçireceği projelerin Ar-ge çalışmalarına ağırlık veriyor.

Konuyla ilgili görüşlerini ifade eden Weltew Home Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balcı, Bursa İnegöl’de yer alan ve toplamda 90 bin metrekareden oluşan fabrikalarında üretime kontrollü şekilde devam ettiklerini belirtti. Salgın sürecinde tüketicilerin hem satın alma alışkanlıklarında hem de yaşam alanlarıyla ilgili fikirlerinde değişiklikler ortaya çıktığını belirten Balcı, Korona salgını etkisinin hafiflemesiyle birlikte yoğun bir talep patlaması beklediklerini ifade etti. İnsanların evde geçirdikleri uzun vakitler neticesinde yaşam alanlarını yenileme istediğinin daha fazla hissedildiğini ve bir nevi bahar temizliği ile kişilerin evlerinde yepyeni dokunuşlar yapmak istediklerini belirten Mustafa Balcı, “Bizde marka olarak hem yeni dünya düzenine uygun tasarımlar yapmak üzere hem de hijyen konusunda daha uzun ömürlü modeller üretmek ve
nano-teknoloji ağırlıklı üretime yönelmek üzere ar-ge çalışmaları yürütüyoruz. Son dönemde ürünlerimizin kullanım klavuzuna eklediğimiz hijyen içerikli yeni bilgilerle tüketicilerimizi ürün kullanımı konusunda daha çok bilinçlendirmeye çalışıyor ve ürün teslimatlarında kullanıcılarımıza ücretsiz olarak sunduğumuz özellikli koltuk silme mendillerimizi de hediye ediyoruz” dedi.

“Güçlü stok ile yoğun talebi karşılamaya hazırız”

Mustafa Balcı, “Korona virüs salgınıyla birlikte zorunlu olmadıkça evlerinden ayrılmayan vatandaşlarımız evlerinde ve internette daha çok vakit geçiriyor. Web sitemizi ziyaret eden kullanıcılarımızın en çok berjer, koltuk yatak odası ve yemek odası takımlarını araştırdıklarını ve tıkladıklarını görüyoruz” dedi. Weltew Home Başkanı Mustafa Balcı, ertelenen düğünler, taşınmalar ve evini yenileyecek kişilerin yine bir süre beklemeye aldığı mobilya alışverişlerinin pandemi sonrasında yoğun bir talep oluşturacağını ancak kendilerinin yeterli stoğa sahip olduğu ve bu talebi karşılamaya hazır olduklarını belirtti. İnsanların bu dönemde online alışverişe ve hızlı teslimata alıştıklarını belirten Balcı, tüketicilerin mobilya alışverişlerinde de 72 saatte teslimat vermek üzere lojistik ağımızı güçlendiriyoruz” dedi.

“Daha büyük metrekareli evlere ihtiyacımız var”

Evde aile ile birlikte geçirilen anların ne kadar kıymetli olduğunun bir kez daha anlaşıldığını düşündüklerini ifade eden Mustafa Balcı, evlerin artık daha büyük metrekareli ve büyük balkonlu inşa edilmesinin gerekliliğine de değindi.

Değerlendirmelerine devam eden Mustafa Balcı, yaşanan pandemi sürecinde insanların evde geçirdikleri uzun zaman nedeniyle evlerine daha çok bağlandıklarını ve hissedilen korku faktörünün de etkisiyle salgın sonrasında da yine insanların evde daha çok vakit geçirmeye istekli olacaklarını düşündüklerini ifade etti. Yine kişilerin evde uzun vakit geçirmeleri nedeniyle ortaya çıkan bir diğer durumun da aynı ürünü uzun süre kullanmak istememe ve kullanım sıklığını değiştirme yönünde bir eğilimi de ortaya çıkartacak diye belirten Mustafa Balcı,  bu nedenle de pandemi sonrası dönemde evdeki eşyaların daha konforlu ve göz zevkine daha çok hitap edecek ürünlerden tercih edileceğini ifade etti..

Ev hobilerine göre mobilyalar üretilecek

İnsanlar artık hobilerine göre de evdeki mobilyalarını seçecek diyen Mustafa Balcı “Puzzle yapmak için daha büyük masalara ihtiyaç duyulacak, televizyon izleme koltukları yoğun talep görecek. Bu süreçte evde daha çok kitap okumaya fırsat bulan kullanıcılar kendilerine yeni kitaplıklar alarak kütüphanelerini zenginleştirecekler. Aynı zamanda fonksiyonel yatağa dönüşebilen koltuklar ilgi görürken, dışarıda sosyalleşmek yerine evinde vakit geçirmek isteyenler de daha büyük daha geniş L tipi koltuklarla evlerini yenilemek isteyebilecekler” diye belirtti.


Hibya Haber Ajansı