Piyasa gelişmeleri

Piyasa gelişmeleri

Vakıf Katılım

Avrupa Merkez Bankası bugün 15:15’te faiz kararını açıklayacak. Piyasa, 75 baz puanlık bir artışa yaklaşık %70 ihtimal veriyor. Bu, muhtemelen en olası sonuç olacak. Beklenti dahilinde bir hareket, ECB'nin başlangıcından bu yana en büyük faiz artışı olacak. Günün devamında Tsi 16:10’da ise Fed Başkanı Powell’ın katılacağı bir panelde konuşma yapması bekleniyor, içeride ise takip edilecek veri akışı bulunmuyor

ABD piyasaları dün günü %2 düzeyinde kazançlarla tamamladı, bu sabah vadeli piyasalarda pozitif görünüm devam ediyor. BIST ise dün günü 3402 seviyesinde tamamladı. Gayrimenkul, madencilik, telekomünikasyon şirketleri yükselişe öncülük ederken, bankalarda ise aşırı alım bölgesinden kar satışları ön plandaydı. BIST’in bugüne alım tarafında başlamasını bekliyoruz.

ŞİRKET HABERLERİ

—PETKM her 4 yılda bir yapılan bakımın bu yıl Etilen ve Aromatikler Fabrikalarında başlamasını ve kompleks genelinde yaklaşık 67 gün olarak üretimde planlı duruş yapılacağını açıkladı.

—ZOREN, elektrikli araç şarj istasyonu işi kapsamında Arnavutluk’ta, Hollanda’da yerleşik %100 bağlı ortaklığı ZES N.V’nin %100 hissedarlığında ‘’Electrip Albania Shpk’’ unvanlı bir şirket kurulduğunu paylaştı.

—LIDER hisse geri alım programı kapsamında dün TL25.90 fiyat ortalamasıyla toplam 50bin adet pay alımı yapıldığını bildirdi.

Kaynak Tera Yatırım
Hibya Haber Ajansı