İşletmelere yönelik dijital pazarlama ipuçları paylaştı

İşletmelere yönelik dijital pazarlama ipuçları paylaştı

Vakıf Katılım

GoDaddy Web Siteleri + Pazarlama Araçları gibi kullanımı kolay, uygun maliyetli araçlar küçük işletme sahipleri ve girişimcilerin ürün ve hizmetlerini Babalar Günü’ne yönelik şekilde pazarlamalarına yardımcı olabilir.

Dünyanın dört bir yanındaki girişimcilerin online dünyada başarılı olması için gerekli araç ve yardımı sunan GoDaddy, Babalar Günü’ne yönelik dijital pazarlama ipuçları paylaştı. GoDaddy, tüketicilerin babalarına hediye almadan önce internette araştırma yaptığını vurgulayarak, Babalar Günü’ne yönelik dijital pazarlama faaliyetlerinin küçük işletmelerin ürün ve hizmetleri ile daha geniş kitlelere ulaşmalarına yardımcı olabileceğini belirtti.

GoDaddy Türkiye, MENA ve Güney Afrika Kıdemli Bölge Direktörü Selina Bieber konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Babalara yönelik hediyeler geleneksel gömlek ve kravatın ötesine geçebilir ve spor salonu üyeliği veya yeni bir teknolojik cihaz da hediye olarak değerlendirilebilir. Google’ın Türkiye’de en çok ziyaret edilen web sitesi olması pek çok insanın internette arama yaptığını gösteriyor ve Babalar Günü gibi özel günlere yönelik basit dijital pazarlama faaliyetleri küçük işletmelerin bu dönemde daha görünür olmasına ve daha fazla kişiye erişmesine yardımcı olabilir. GoDaddy Web Siteleri + Pazarlama Araçları bu tür faaliyetlere odaklı bir şekilde tasarlandı ve web sitesi kurulum aracının yanı sıra dijital pazarlamaya yönelik E-posta Pazarlama gibi araçları da barındırıyor. Bu tür kolay kullanılabilir ve uygun maliyetli ürünler sayesinde iş sahipleri Babalar Günü’ne yönelik olarak ürün ve hizmetleri hakkında bilgi paylaşmaya odaklanabilir.”

GoDaddy’nin küçük işletme sahipleri ve girişimcilerin Babalar Günü için web siteleri ile daha fazla müşteri çekmelerine yardımcı olacak ipuçları şöyle:

Hediye rehberi oluşturun

Geçtiğimiz yılın verilerine göre Babalar Günü’ne yönelik klasik, popüler hediyeler arasında gömlek, kravat, cüzdan ve saat gibi ürünler yer alıyor. Web sitenizde bir hediye rehberi oluşturarak onları daha yaratıcı hediye seçimleri yapmaya yönlendirebilir, ürün ve hizmetlerinizi ön plana çıkararak yeni fikirler sunabilirsiniz. Hediye rehberinizi kısa ve basit tutmaya çalışın ve her bütçeye uygun bir rehber oluşturabilmek için farklı fiyat aralıklarından ürün ve hizmetlere yer verin. Hediye rehberini web sitenizde yayınladıktan sonra ilgili bağlantıyı sosyal medya ve e-posta pazarlama mesajlarınızda paylaşarak kullanıcıları rehberinize yönlendirebilirsiniz.

Topluluk içgörülerini kullanın

Web sitenizi ziyaret eden kullanıcılar, Babalar Günü’ne yönelik pazarlama faaliyetleriniz için değerli bir kaynak olabilir. Performans takibi için web sitenize entegre edebileceğiniz Google Analytics size web sitesi ziyaretçilerinin lokasyon, yaş aralığı, dil verilerine ek olarak genel ilgi alanları bilgisini de veriyor ve bu sayede ziyaretçileriniz hakkında daha fazla bilgi sahibi olabiliyorsunuz. GoDaddy Web Siteleri + Pazarlama Araçları’nın bir parçası olan InSight™ özelliği web sitesi sahiplerinin performans takibi yapmalarını sağlamasının yanı sıra sosyal medya faaliyetlerinden online yorumlara ve benzer web sitelere kadar pek çok alanda yaptığı değerlendirmeleri temel alarak aksiyon planları da öneriyor.

E-posta pazarlamadan faydalanın

Müşterilerinizle iletişimde kalmak ve onlarla işletmenize dair bilgi ve güncellemeleri paylaşmak için e-posta pazarlama popüler bir platform olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yılın verileri, kişiselleştirilmiş konu başlıklarına sahip e-posta pazarlama mesajlarının açılma oranlarının diğerlerine göre yüzde 26 daha fazla olduğunu gösteriyor. Aynı verilere göre kullanıcıların yüzde 47’si yalnızca başlığa bakarak mesajı açıp açmayacağına karar veriyor. Bunları da göz önünde bulundurarak e-posta pazarlama mesajlarının konu başlığında Babalar Günü’ne özel hediye rehberi veya promosyonlar sunduğunuzu belirtmeniz iyi olabilir. Web sitenize entegre olan GoDaddy E-posta Pazarlama sayesinde e-posta pazarlama mesajlarını kolayca oluşturabilir ve performansını takip edebilirsiniz.

Alışverişi son dakikaya bırakanları hedefleyin

Babalar Günü yaklaşıyor diye dijital pazarlama faaliyetlerinizi hemen durdurmayın çünkü bazı tüketiciler alışverişi son dakikaya bırakıyor. Gün yaklaştıkça özellikle son dakika alışveriş yapanları hedefleyen kampanyalar oluşturabilirsiniz. Bu kapsamda onlara artık hediyelerini almaları gerektiğini hatırlatabilir, paylaşımlarınıza geri sayım ekleyebilir ve onları harekete geçirecek mesajlar gönderebilirsiniz. Aynı zamanda son dakika promosyonları yapabilirsiniz. Sosyal medya ve e-posta pazarlama, bu kitleyi hedeflemenizde etkili platformlardır yalnız çok aşırıya kaçıp, mesajlarınızın spam gibi algılanmamasına dikkat edin.

GoDaddy, Türkiye’deki küçük işletmeler için online varlıklarını oluşturmalarını sağlayacak, kolay kullanılabilir ve uygun maliyetli dijital araçlar sunuyor. Ürün ve hizmetleri arasında alan adı kaydı ve Hazır Web Sitesi’nin (eski adıyla Web Sitesi Mimarı) yanı sıra hosting, Yönetilebilir WordPress, online güvenlik, online pazarlama ile e-posta ve Office üretkenlik araçları yer alıyor. Daha fazla bilgi için https://tr.godaddy.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

COVID-19 nedeniyle küçük işletmeler daha önce benzeri görülmemiş zorluklarla karşı karşıya kalıyor ve GoDaddy de bu dönemin müşterileri üzerindeki ekonomik etkisinin en düşük seviyeye indirmeye yardımcı olmak amacıyla ürünlerini, hizmetlerini ve müşteri desteğini sunmaya devam etmesinin yanı sıra ücretsiz araçlar da sağlıyor. GoDaddy, telefon ve canlı sohbet üzerinden hizmet veren GoDaddy Destek Ekibi ile kişisel destek sunmaya devam ediyor. Bu zorlu zamanlara nasıl adapte olabileceğinize ve GoDaddy’nin size nasıl destek sağlayabileceğine dair bilgilere ulaşmak için https://tr.godaddy.com/open-we-stand/what-godaddy-is-doing ve https://tr.godaddy.com/open-we-stand adreslerini ziyaret edebilirsiniz.

 


Hibya Haber Ajansı