Wang Yi, Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba'yla görüştü

Wang Yi, Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba'yla görüştü

Vakıf Katılım

Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkez Komitesi Siyasi Bürosu Üyesi, ÇKP Merkez Komitesi Dış İlişkiler Komisyonu Ofisi Direktörü Wang Yi önceki gün Münih Güvenlik Konferası sırasında Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba’yla bir araya geldi. 

Wang Yi Çin ve Ukrayna’nın stratejik ortak olduğunu ve iki ülke halkları arasında uzun zamandır dostane temasların korunduğunu hatırlattı.

Ukrayna’nın öteden beri Tek Çin ilkesine bağlı kalmasını takdirle karşıladıklarına dikkat çeken Wang Yi, ikili ilişkilerin istikrarlı gelişmesinin sürdürülmesini temenni ettiklerini kaydetti.

Wang Yi Ukrayna sorununda Çin’in daima barıştan ve diyalogdan yana olarak, barış müzakerelerine destek verdiğini belirterek, “Ukrayna krizinin büyütülerek uzun sürdüğünü görmek hiç istemiyoruz. Uluslararası toplumla durumun daha da kötüleşmesini önlemek, barış elde etmek için yorulmadan çaba harcamaya hazırız.” ifadelerini kullandı.

Kuleba görüşmede geçen bir yıl boyunca Ukrayna ile Çin arasındaki iletişimin hiç kesilmediğine işaret ederek, “Hiçbir ülke Ukrayna kadar bir an önce barış istemez. Ukrayna Çin’in sahip olduğu uluslararası konuma ve etki gücüne önem veriyor, Çin’in krizi siyasi yollardan çözüme kavuşturma duruşuna önem veriyor. Çin’in bu konuda yapıcı rol oynamaya devem etmesini temenni ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı