Vali Yiğitbaşı’ndan kitap okuma alışkanlığına destek

Vali Yiğitbaşı’ndan kitap okuma alışkanlığına destek

Vakıf Katılım

AFYONKARAHİSAR - 25.01.2023 - HİBYA - Minik öğrencilerin karne heyecanına ortak olan Vali Yiğitbaşı, tatillerini verimli geçirmeleri, çocukların kendi şehirlerini tanıması, yaşadıkları yere ait hissetmeleri için yapılan, okuma kültürüne bir katkı olarak öğrencilere 'Ninemin Bayramları' ve 'Afyonkarahisar'da Efsane Tatilim' adlı hikaye kitaplarını hediye etti.

Öğrencilerle birlikte dönemin son ders gününde hediye ettiği hikaye kitaplarını okuyan Vali Yiğitbaşı şunları söyledi:

“Bu kitap projesinin amacı çocuklarımızın kitap okumayı alışkanlık haline getirmesini teşvik etmek ve ayrıca şehrimizin millî, manevi ve kültürel değerlerini daha yakından tanımalarını sağlamaktır. Öğrencilerimizin kitap okuma alışkanlığı erken yaşlarda ve şehrimizin geleneksel ve kültürel değerlerinden beslenen hikâyelerle kazanması onların bilişsel dünyasında daha kalıcı olacaktır. Dolayısıyla yürüttüğümüz proje sayesinde ilk ve ortaokul öğrencilerimiz hediye ettiğimiz kitapların satır aralarıyla yaşadığı şehir arasında güçlü bir bağ kuracaktır.”

Valiliğimiz öncülüğünde başlatılan projeyle şehrimizi anlatan 'Ninemin Bayramları' ve 'Afyonkarahisar'da Efsane Tatilim' adlı hikaye kitapları ulusal medyada çocuk programcılığı ve senaristliği yapan, pek çok sayıda çocuk kitabı bulunan Figen Yaman Coşar tarafından kaleme alındı. Proje kapsamında Erdem Çocuk Yayınları işbirliğinde 21 bin 000’i 2. ve 3. sınıflar; 30 bin 500’ü ise 4. 5. ve 6. sınıflar olmak üzere toplam 51 bin 500 öğrenci için iki ayrı hikaye kitabı hazırlandı. 2022-2023 Eğitim Öğretim yılı ilk döneminin karne gününde, hikaye kitapları Afyonkarahisar genelinde tüm ilkokul ve ortaokullarda dağıtıldı.

Hibya Haber Ajansı