Xi Jinping:

Xi Jinping: "Çin-Kamboçya kader ortaklığı inşasını hızlandıracağız"

Vakıf Katılım

Xi, Çin ile Kamboçya arasında diplomatik ilişkinin kurulmasından bu yana geçen 65 yıl boyunca, uluslararası durum nasıl değişirse değişsin, ikili dostluğun sapsağlam olduğunu, ikili ilişkinin uluslararası toplum için örnek haline geldiğini belirtti.

Yeni dönemde Çin’in barışçıl kalkınma ve işbirliğine dayalı ortak kazanca bağlı kalacağına işaret eden Xi, Çin’in Kamboçya’yla siyaset, endüstriyel kapasite, tarım, enerji, güvenlik, kültür ve beşeri ilişkiler dahil olmak üzere iş birliği çerçevesini oluşturmaya, Kamboçya’nın “sanayi kalkınma koridoru” inşasını desteklemeye ve Çin-Kamboçya kader ortaklığını oluşturmayı hızlandırmaya hazır olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Xi Jinping ve eşi Peng Liyuan’a, Çin’de kalırken yapılan ince düşünceli düzenlemeler için teşekkür eden Kamboçya Kralı Norodom Sihamoni ve Ana Kraliçe Norodom Monineath Sihanouk, Çin’e uzun zamandan beri ülkelerine sağladığı özverili yardım ve destek için şükranlarını iletti.

Çin’in gelişmesini daima yakından takip ettiklerini ve Çin’nin kaydettiği başarılardan sevinç duyduklarını dile getiren Kamboçya Kralı ve Ana Kraliçe, Xi Jinping’in ileri sürdüğü Kuşak ve Yol inisiyatifi ile insanlığın kader ortaklığı fikrini takdir ederek, Çin’le beraber iki ülke arasında diplomatik ilişkinin kurulmasının 65. yıldönümü vesilesiyle, tüm alanlardaki dostça iletişim ve iş birliğini derinleştirmeye ve ikili dostluğu nesilden nesile aktarmaya hazır olduklarını belirtti.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı