Piyasalarda bugün

Piyasalarda bugün

Vakıf Katılım

Ne Oldu?

BDDK, fiyatı 3.500 TL'yi aşan cep telefonlarında taksit sayısını 6 aydan 3 aya indirdi.

ABD-Çin ticaret anlaşması Çin'in iki yıl içinde 50 milyar dolarlık enerji, 32 milyar dolarlık tarım ürünü ve 35 milyar dolarlık hizmet ithalatı yapmasını da içeriyor.

ABD, ağustos ayında "kur manipülatörü" olarak ilan ettiği Pekin'in bu etiketini kaldırdı.

Türkiye ve Suriye’nin istihbarat şefleri Rusya’da görüştü. Görüşme Suriye ve Türkiye arasında uzun zaman sonra gerçekleştiği doğrulanan ilk temas olma özelliğini taşıyor .

Bu sabah ons altın 1.538, brent petrol ise 64,50 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Ne Olacak?

İçeride Sanayi Üretim Endeksi ile Perakende Satış verileri açıklanacakken, ABD’den gelecek TÜFE verisi piyasaların odağında olacak.

ABD, Japonya ve Avrupa Birliği'nin ticaret temsilcileri yarın Washington'da bir araya gelerek Çin'in ticaret politikalarını ve uyguladığı sübvansiyonları ele alacak

ABD ile Çin arasında Ticaret Anlaşmasının ilk bölümü yarın imzalanacak.

TCMB Faiz Kararı Perşembe günü açıklanacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapmasını bekliyoruz.

İnfo Yatırım Günlük Bülten

BİST100 endeksinde yatay açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Piyasaların ABD-Çin anlaşması ve TCMB’den gelecek faiz kararının beklentileriyle başladığı haftada BİST100 endeksi haftanın ilk işlem gününe %0,79 oranında yükselişle 119.595 seviyesinden başladı. Endeks, küresel piyasalardaki korkuların arınması ile birlikte günü %1,56 artışla 120.511 seviyesinden kapattı.

Bugün gün içinde Sanayi Üretin Endeksi ile Perakende Satışlar verileri açıklanacak. ABD tarafında ise açıklanacak TÜFE verisi piyasaların odak noktası olacak.

Gün içinde takip edeceğimiz direnç seviyeleri 121.000 – 122.000 olacakken, destek seviyeleri ise 119.400 – 118.000 olacak.

Kaynak: İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı