Yeni nesil göç sergisi: Bir noktadan diğerine

Yeni nesil göç sergisi: Bir noktadan diğerine

Vakıf Katılım

Dünyanın en geniş katılımlı ve kapsamlı tematik film festivali olarak ilk kez düzenlenen Uluslararası Göç Festivali, çok yeni ve ilgi çekici bir başlığa daha ev sahipliği yapacak. Sinema aracılığıyla göçlerin tarih boyu toplumlara katkılarını gündeme getirmeyi amaçlayan ‘’Uluslararası Göç Filmleri Festivali’ web tabanlı yeni nesil bir sergi deneyimi sunacak. ‘Bir Noktadan Diğerine’ sergisi, tamamen bir web sayfası üzerinden gerçekleşecek.

Serginin başlangıcından itibaren ziyaretçilere göç olgusunu ev - tat - mekan gibi farklı olgularla irdelemelerini sağlamak için bazı sorular yöneltilecek. Ziyaretçiler, ‘Ev sizce nedir? Duygu mu? Barınak mı?’ gibi sorulara vereceği cevaplarla gidecekleri yolu belirlemiş olacaklar.

Doğru ya da yanlışın olmadığı kararlar neticesinde ziyaretçiler, ‘Bir Noktadan Diğerine’ giderken bir nevi kendi göçlerini keşfedecekler. Kimi zaman göç ve göçmenlik üzerinden hayatımıza giren bir tatla, kimi zaman bir müzik ya da bir alışkanlıkla farklı bir yolculuğa çıkarak göç olgusunu anlamaya çalışacaklar.
Genel tasarım dilli, sinema teknikleriyle uyumluluk gösterirken, sinemaya dair bazı terimler dip not aracılığıyla ziyaretçilere aktaracak.

Göç, göçmenler, göçün toplumlar arası kültürel etkileri, medeniyete katkılarını birinci elden irdeleyen sergi; göç konusunda farkındalığı artırmayı, algı kapılarını açmayı ve dünyaya daha dolaysız bir pencereden bakmayı sağlamayı hedefliyor.

Göç duygusunu içinde hissetmek ve eşsiz bir anıya sahip olmak isteyenler için sergi, 14-21 Haziran arasında festival sitesinde ücretsiz deneyimlenebilir. www.migrationff.com

Hibya Haber Ajansı