BorgWarner, Wolfspeed’e 500 milyon dolarlık yatırım yapacak

BorgWarner, Wolfspeed’e 500 milyon dolarlık yatırım yapacak

Vakıf Katılım

Delphi Technologies’i bünyesinde barındıran BorgWarner, büyük bir stratejik ortaklığa imza attı. BorgWarner, silisyum karbür teknolojisinde dünya lideri Wolfspeed’in silisyum karbür cihaz kapasite koridoru için Wolfspeed'in finansman işlemine 500 milyon dolar yatırım yaptıklarını duyurdu.

BorgWarner, Wolfspeed ile yapılan çok yıllık anlaşmaya göre gereksinimleri doğrultusunda, yılda 650 milyon dolara kadar cihaz satın alma hakkına sahip olacak.

“Elektrikli araçlara olan geçişi hızlandıracağına inanıyoruz”

BorgWarner Başkan ve CEO’su Frédéric Lissalde, elektrikli araç faaliyetlerinin hızlanmaya devam etmesiyle, silisyum karbür bazlı güç elektroniğinin müşterileri için her geçen gün daha da önem kazandığına değinerek, şunları kaydetti:

“Bu anlaşmanın, BorgWarner’ın invertör işinde büyüme planlarımız için öneme sahip olan kaliteli silikon karbür cihazlarının güvenilir şekilde tedarik edebilmesine yardımcı olacağına inanıyoruz. BorgWarner’ın üst seviye Viper güç anahtarları ve invertör teknolojisini esas alan, silisyum karbürde lider Wolfspeed ile yeni nesil silisyum karbür ürünlerinin potansiyel gelişimi üzerinde birlikte çalışma fırsatı bulmuş olmak bizler için heyecan verici. Wolfspeed ile olan ilişkimizin yeniliği teşvik edeceğine, global olarak elektrikli araçlara geçişi hızlandıracağına ve BorgWarner'ın temiz enerji açısından verimli bir dünya vizyonunu ilerleteceğine inanıyoruz”

BorgWarner, Charge Forward (İleriye Şarj) stratejisi kapsamında 2021’de 350 milyon dolara yakın olan elektrikli araç gelirinin 2025 yılında 4,5 milyar dolara ulaşmasını hedefliyor. BorgWarner, şirketin üçüncü çeyrek sonuçlarında açıklanan yeni anlaşmalar ve satın almalar dahilinde, 2025 yılına kadar yaklaşık 4 milyar dolarlık elektrikli araç geliri elde etmeyi hedefliyor.

“Endüstri geçişi silisyumdan silisyum karbüre doğru devam edecek”

Yapılan açıklama, iki stratejik ortağın silikon karbür bazlı cihazlara yönelik artan talebi daha iyi desteklemek için izlediği yaratıcı çözümleri gösteriyor.

BorgWarner ve Wolfspeed ortaklığının uzun yıllara dayandığını belirten Wolfspeed Başkanı ve CEO’su Gregg Lowe, “Kapasite artırma çabalarımızı desteklemek için, hayata geçecek yatırımı güvence altına almaktan ve müşteriler için istikrarlı bir ürün tedariki sağlayacak olmaktan memnuniyet duyuyoruz. Bu anlaşma, Kuzey Carolina'daki multi-milyar dolarlık malzeme genişletme hedefimizle birleştiğinde, endüstri geçişinin silisyumdan silisyum karbüre doğru devam ettiğini de doğruluyor.” dedi.

Hibya Haber Ajansı