Çanlar standartlara uymayan ürünler için çalıyor

Çanlar standartlara uymayan ürünler için çalıyor

Vakıf Katılım

Düşük kalorili diyetler ve hazır gıdaların tüketimi gibi faktörler, insanların yeterli miktarda vitamin ve mineral almasını zorlaştırıyor. Öte yandan modern tarım teknikleriyle birlikte toprakların verimsizleşmesi, gıdalarda katkı maddeleri kullanılması da besinlerdeki vitamin ve mineral seviyelerinin azalmasına neden oluyor. Yaşamını dinç ve sağlıklı bir şekilde sürdürmek isteyenler ise gerekli vitaminleri alabilmek için çözümü gıda takviyelerinde buluyor. Öyle ki Research and Markets’in yayımladığı veriler, 2022’yi 1,2 milyar dolarla kapatan küresel gıda takviyesi pazarının 2027’ye kadar 2,8 milyar dolar değerine ulaşacağına işaret ediyor. 

“Artık günlük vitamin ihtiyacını takviye gıdalar olmadan karşılayamıyoruz”

Sağlıklı bir yaşam için bağışıklığı güçlendirmenin ve kan değerlerini korumanın gerekliliğine dikkat çeken Natuwell Sağlık Ürünleri Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Hasanlı gıda takviyelerinin gün geçtikçe yaygınlaşarak yaşamımızın parçası haline gelmesinin nedenlerini şu sözlerle açıkladı: “Sağlık süresinin yaşam süresi kadar önemli olduğunun giderek daha fazla anlaşılmasıyla birlikte, artık ne kadar yaşayabileceğimize değil, yaşadığımız yılları ne kadar sağlıklı geçirebileceğimize odaklanıyoruz. Elbette bu konudaki farkındalığın artmasında pandeminin etkisi büyük ve son birkaç yılda doğru beslenmenin sağlıklı bir yaşamdaki rolü kritik bir hale geldi. Fakat günümüzdeki gıdaların yeterli miktarda vitamin içermiyor olması, ne yazık ki düzenli beslenmenin faydalarını azaltıyor. Günlük vitamin ihtiyacını karşılayamayan kişiler de bu açığı sağlıklı gıda takviyeleriyle kapatıyor.”

“Sağlık için bilime yatırım yapıyoruz”

Piyasada standartlara göre üretilmeyen ve sağlığı tehdit eden çok sayıda takviye formunda ürün bulunduğunu vurgulayan Ünal Hasanlı, “Besin takviyelerine ilgi arttıkça ekosistemdeki bazı işletmeler işin üretici sorumluluğu ve iş etiği gibi bazı önemli değerlerini göz ardı edebiliyor. Bilinçli tüketiciler, marka araştırması ile üretim güvenliği konusunda fikir edinse de bunun farkında olmayanlar zarar görebiliyor. Natuwell olarak,  çeyrek yüzyılı aşkın süredir 'Sağlık için Bilime Yatırım' vizyonumuz doğrultusunda ürünlerimizde temiz içerikli, kaliteli ve patentli hammadde kullanımına odaklanıyoruz. Üretimin her adımında, ürünlerimiz, ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşların standartlarına göre izleniyor ve kalite kontrolünden geçiriliyor” diye konuştu.

“2025’te ilk 10’da yer almayı hedefliyoruz”

Uzman hekimlerle görüşerek ve dünyadaki gelişmeleri takip ederek, tüketicilerin en çok ihtiyaç duyabileceği etken madde ve formlar konusunda bilgiler edindiklerini, bunları Ar-Ge çalışmalarıyla destekleyip gıda takviyesi ürünleri ürettiklerini belirten Natuwell Sağlık Ürünleri Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Hasanlı sözlerini şöyle sonlandırdı: “Tüm süreçlerimizde sağlık hassasiyetimizi göz önünde bulunduruyoruz. Üretim ve Ar-Ge süreçlerimizi uzman kişi ve kuruluşlarla birlikte yürütüyoruz. Tüketicilere de herhangi bir gıda takviyesini kullanmadan önce mutlaka doktorlarına danışmalarını öneriyoruz. Welfar ilaç şirketinin çatısı altında 18 ülkede faaliyet gösteren bir şirket olarak, bu yılın sonuna kadar damla, sprey, şurup, kapsül, yumuşak kapsül, dilaltı ve ağızda dağılan tablet formlarında yaklaşık 200 bin kutu üreterek neredeyse 35 farklı ürünü piyasaya sunacağız. 2025’te takviye edici gıda ürünleri üreten şirketler arasında ilk 10’da yer almayı hedefliyoruz.”