CHP'li Çetin:

CHP'li Çetin: "Bu eylemi ifade özgürlüğü kılıfına sığınarak geçiştirmek asla kabul edilemez"

Vakıf Katılım

SAKARYA - 25.01.2023 - HİBYA - CHP'li Çetin gündeme dair yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"İsveç’in başkenti Stockholm’de, Büyükelçilik binamızın önünde Kur’an-ı Kerim yakılması son derece vahim bir olaydır. Şiddetle kınadığımız bu eylemi ifade özgürlüğü kılıfına sığınarak geçiştirmek asla kabul edilemez.
Bu eylemin “İslamofobi” ile açıklanması mümkün değildir. Olay açıkça İslam düşmanlığıdır ve nefret suçudur. İfade özgürlüğü, inanç özgürlüğünün ve insani değerlerin en önünde gelmesi gereken “diğerlerinin haklarına ve değerlerine saygı ilkesini” ihlal etmemelidir. Demokrasi, temel hak ve özgürlükler konusunda daima yüksek düzeyde bir duyarlılık göstermesiyle bilinen İsveç toplumunda bu tür eylemlere yeltenebilen bireylerin bulunması üzücüdür. Unutulmamalıdır ki İsveç’in üye olmak için başvurduğu NATO, sadece bir askeri savunma örgütü değil aynı zamanda demokratik değerleri de savunan ülkelerin bir araya geldikleri bir siyasi örgüttür.
Büyükelçiliğimizin önünde yapılan eylemi sadece İsveç hükümetinin değil aynı zamanda İsveç toplumunun da desteklemediğini umuyoruz. Bu yüz karası, aşağılık eylem aynı zamanda İslam düşmanlığının, ırkçı ve ayrımcı akımların Avrupa’da ulaştığı kaygı verici seviyenin de bir başka göstergesidir
İsveç makamlarını bu nefret suçunun failleri hakkında gerekli işlemleri yapmaya ve tüm ülkeleri ve uluslararası kuruluşları İslam düşmanlığına karşı dayanışma halinde somut tedbirler almaya çağırıyoruz."


Hibya Haber Ajansı