Japon turistler Eskişehir’e akın ediyor

Japon turistler Eskişehir’e akın ediyor

Vakıf Katılım

Avrupa ülkelerinden çok sayıda ziyaretçi ağırlayan müze, Japonların büyük ilgisini çekince müzeyi görmek için binlerce kilometre uzaktan Eskişehir’e Japon turist akını yaşanıyor. Müzeyi gören ve  düzenlenen atölyeye katılan Japon turistler, el emeği eserlerin yapımını da öğrendiler.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in “Şehir Turizmi” hedefiyle hayata geçirdiği projelerde önemli bir yer tutan müzeler, yerli turistlerin yanı sıra yabancı turistlerin de büyük ilgisini çekti. Eskişehir’in müzeler şehri olarak da anılmasını sağlayan tematik müzelerden olan İmren Erşen Oya Müzesi, bir kültür mirası olarak adından söz ettirmeye devam ediyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in yakın arkadaşı, gecekondu ve çiçekli kadın resimleri ile tanınan ünlü ressam İmren Erşen’in 60 yıl boyunca Anadolu’da köy köy gezerek oluşturduğu ve bağışladığı 8 bin parçalık müzeyi görmek için Avrupa ve Uzakdoğu ülkelerinden gelen ziyaretçi yoğunluğu giderek artıyor.

Almanya, Fransa, İngiltere, Belçika gibi birçok Avrupa ülkesinden misafirin geldiği, İmren Erşen Oya Müzesi’ne Japonların özel ilgisi ise giderek artıyor.

Eskişehir’e gelen Japon turistler, İmren Erşen Oya Müzesi’ni dikkatle incelediler.  Japon misafirlere müzeye adını veren sanatçı İmren Erşen eşlik etti. Müzeyi ve eserleri anlatan İmren Erşen misafirlerle yakından ilgilenirken, burada 3 boyutlu oya örneklerini anlatan Erşen ile birlikte usta öğreticiler misafirlere oya örnekleri başta olmak üzere müzede bulunan eserlerin yapımına yönelik düzenlediği atölye ile eğitim verdi. Japonlar usta öğreticilerden eğitim alırken oya ve diğer eserlerden örnek yapmayı da öğrendiler.

Müzedeki eserleri çok beğendiklerini belirten Japon misafirler oya ve diğer eserlerin çok özgün olduğunu belirterek, “Burada olmaktan çok mutluyuz. Müzede çok güzel örnekler gördük. Burada büyük bir kültür mirası var. Eğitim çalışmasına katılıp bu alanda biz de ilk adımları attık. Bu eserleri ülkemizde de üretmek ve halkımıza sunmak istiyoruz. Bir dünya kültür mirasını barındıran müzenin oluşturulmasında emeği geçenlere çok teşekkür ederiz” dediler.

Müzede bol bol fotoğraf çektiren japon misafirler daha sonra Eskişehir turuna çıktılar.

Hibya Haber Ajansı